Menu
NL
Lancering Zelfevaluatietool

Zelfevaluatietool

Tool

Zelfevaluatietool digitale maturiteit

Op www.digitalematuriteit.be kunnen organisaties uit het brede culturele veld hun digitale maturiteit inschatten aan de hand van 47 stellingen. Die zijn opgedeeld in vijf categorieën: beleid en aansturing, interactie met doelgroepen, aanbod, organisatie en competenties en tenslotte processen. Aan het einde van de rit krijg je als organisatie een totaalscore en subscores op elk van de vijf categorieën. De tool stelt je eveneens in staat om je score te vergelijken met die van andere organisaties uit de sector.


Achtergrond

Minister Sven Gatz kondigde in september 2017 op het sectormoment ‘Een cultuurbeleid in het digitale tijdperk’ aan dat hij de organisaties binnen de brede cultuursector een zelfevaluatietool ter beschikking wilde stellen om hun digitale maturiteit te monitoren. De minister en het departement Cultuur Jeugd en Media gaven aan PACKED de opdracht om een concept uit te werken (in 2017-2018) en de ontwikkeling te begeleiden (2018).


Lancering

In het najaar van 2018 rondde Corecrew de ontwikkeling af, en op 15 januari 2019 lanceerde PACKED samen met het departement CJM de tool op het Cultuurforum in de Vilvoordse Kruitfrabriek. De volledige presentatie van die dag vind je tussen de andere beschikbare presentaties van de dag en een fotoverslag op de website van het departement


Begeleide invulsessie

Op 7 mei 2019 organiseert PACKED een begeleide invulsessie voor wie graag op weg gezet wordt met het gebruik van de tool. 

Vlaanderen - Verbeelding werkt