Menu
NL
Schermafbeelding 2019 11 13 Om 11 19 32

Zomer van Antwerpen: onderdelen van archief online beschikbaar

Als festival heeft de Zomer van Antwerpen zijn zwaartepunt natuurlijk in de zomer. Om hun werking ook in andere seizoenen te laten doorleven, kan je nu voor elk festivaljaar enkele onderdelen uit hun archief online consulteren. Je bladert via de website door de kleurrijke geschiedenis van het stadsfestival: je kan op het jaartal klikken en vervolgens op de foto's en video's om ze te vergroten en af te spelen.

Het festival toont hiermee aan dat ook organisaties met een grote gerichtheid op events doorheen het jaar aan publiekswerking kunnen doen door de meerwaarde van hun archief slim in te zetten.

De komende maanden wordt het archief nog verder aangevuld. Zomer van Antwerpen vraagt daarbij ook de hulp van de aanwezigen op het festival. Heb je zelf nog herinneringen aan Zomer van Antwerpen of aan een specifieke voorstelling? Je verhaal, foto's of misschien zelfs video kan je aan de organisatie bezorgen. 

Wil je nog eens door de afgelopen edities scrollen? Bekijk dan hier een overzicht van de voorstellingen, concerten en andere projecten geordend per jaar

Heb je vragen over het archief of over 25 jaar Zomer van Antwerpen, mail ze naar archief@zva.be.

Wil je zelf als kunstenorganisatie ook de zorg voor je archief verbeteren en het toegankelijk maken voor publieksdoeleinden, raadpleeg dan TRACKS, Toolbox & Richtlijnen voor Archief- en Collectiezorg in de Kunstensector. Daar vind je niet alleen tools, richtlijnen en praktijkvoorbeelden, maar ook links naar organisaties die je daarbij kunnen ondersteunen.

Vlaanderen - Verbeelding werkt