Menu
NL
Wikimania Stockholm

Wikimedia Foundation: Wikimania 2019

14.08.19 - 18.08.19 event

Wikimania is de jaarlijkse conferentie van de Wikimedia Foundation waarop kennisprojecten als Wikipedia, Wikidata en Wikimedia Commons centraal staan. Honderden vrijwillige schrijvers van over de hele wereld komen van 16 tot 18 augustus 2019 in Stockholm samen om zich te informeren over nieuwe projecten en benaderingen, en om ideeën te bespreken. Het centrale thema is "Samen sterker: Wikimedia, Vrije Kennis en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen". Op 14 en 15 augustus is er ook een Wikimaniahackathon met gedeeltelijk een GLAM-insteek (dus gericht op bibliotheken, archieven, musea en galerieën).

De Wikimaniaconferentie benadert de Wikimediabeweging in termen van duurzame ontwikkeling, en onderzoekt hoe vrije kennis het potentieel heeft om mensenlevens radicaal te veranderen, en hoe we door samenwerking, innovatie en passie aan een betere wereld kunnen werken.

Met het thema "Samen sterker: Wikimedia, Vrije Kennis en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen" zoekt Wikimedia aansluiting met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van UNESCO. Elke "Space"-sessie op de conferentie heeft betrekking op ten minste één van de zeventien SDG's en zal helpen om ten minste één van hun respectieve doelen aan te pakken. Je vindt meer informatie over de doelen op de officiële website, en toelichting over hoe Wikimediaprojecten zich verhouden tot die doelen op de conferentiewebsite onder Is Wikimedia really contributing to all the goals?

SDG_POSTER_NL.jpg#asset:16523

De conferentie vindt plaats aan de Universiteit van Stockholm, Zweden. Inschrijven voor Wikimaniaconferentie kan op de registratiepagina. Er zijn ook mogelijkheden om korting of ondersteuning te krijgen; raadpleeg daarvoor de pagina over beurzen. Voor meer informatie over de hackathon vooraf, klik hier.

Volg het event op sociale media: Facebook, Instagram en Twitter (#wikimania)

Lees meer over de SDG's of wat Vlaanderen hierrond onderneemt

Vlaanderen - Verbeelding werkt