Menu
NL
Scoremodel-beeld-nieuws

Scoremodel Digitale Duurzaamheid

11.04.17 vorming

In het kader van de Week van het Digitaal Erfgoed organiseert de Nederlandse NCDD met medewerking van PACKED vzw in Den Bosch een workshop over het Scoremodel Digitale Duurzaamheid. De workshop gaat in op het vernieuwde eindrapport dat actiepunten aanlevert om de urgentste zaken aan te pakken op het vlak van duurzame bewaring en toegang van je digitale collectie. De deelnemers worden begeleid door Robert Gillesse (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Amsterdam) en Rony Vissers (PACKED vzw) bij het invullen van het Scoremodel voor hun organisatie.

Het Scoremodel Digitale Duurzaamheid is een laagdrempelige online tool. Na het doorlopen van een vragenlijst geeft het Scoremodel u inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat op het gebied van duurzame toegang tot de digitale collectie. Ook volgen er uit de tool concrete actiepunten om mee aan de slag te gaan, om zo de meest urgente zaken (gedefinieerd als ‘hoog risico’) aan te pakken.

In deze workshop wordt u begeleid in het invullen van het scoremodel voor uw eigen organisatie. De resultaten worden gedeeld met de groep. Experts geven advies en toelichting op de onderwerpen en de resultaten. De workshop wordt geleid door Robert Gillesse (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis) en Rony Vissers (PACKED vzw).

Over het scoremodel
Het Scoremodel Digitale Duurzaamheid is ontwikkeld door Digitaal Erfgoed Nederland en PACKED vzw. In het project ‘Routekaart voor certificering e-depots‘ van het Netwerk Digitaal Erfgoed wordt het model op dit moment geactualiseerd en uitgebreid. Organisaties kunnen het Scoremodel gebruiken als voorbereiding op een certificeringstraject.

Doelgroep
De workshop is interessant voor eenieder met interesse voor de duurzame bewaring van digitale collecties, ongeacht sector/domein.

Programma en locatie
13.00 uur: Inloop (koffie/thee/broodjes aanwezig)
13:30 uur: Welkom + introductie scoremodel
14:00 uur: Ronde 1: invullen van een eerste deel van het scoremodel (in groepjes of individueel) + plenaire bespreking en discussie
14.55 – 15.10 uur: Koffie/theepauze
15.10 uur: Ronde 2: invullen van een tweede deel van het scoremodel (in groepjes of individueel) + plenaire bespreking en discussie
16:00 uur: Presentatie over de opgang naar certificering en de rol van het scoremodel daarin
16.15 uur: Afsluiting, verdere vragen en discussie
16.30 uur: Borrel

Aanmelden en locatie
Deelname is kosteloos na online aanmelding via het formulier onderaan deze pagina. Eventuele dieetwensen voor de lunch kunt u vermelden in het vakje ‘Overig’. Na aanmelding rekenen we op uw komst. Kunt u onverhoopt niet komen? Help ons verspilling te voorkomen en meld u tijdig af via info@ncdd.nl.
De workshop vindt plaats bij Erfgoed Brabant in Den Bosch. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via {encode="info@ncdd.nl" title="info@ncdd.nl"}.

Ochtendworkshop
Voorafgaand aan de workshop ‘Scoremodel voor digitale duurzaamheid’ vindt van 10.00 uur tot 12.30 uur in dezelfde zaal de netwerkbijeenkomst ‘Vraag maar raak: beginnen met duurzame toegankelijkheid‘ plaats. U kunt zich ook hiervoor kosteloos aanmelden. Kijk daarvoor op de pagina van deze bijeenkomst.

De Week van het Digitaal Erfgoed
Deze bijeenkomst maakt deel uit van de Week van het Digitaal Erfgoed (WDE), een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed om aandacht te besteden aan het beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed. De bijeenkomsten rondom de ‘houdbaarheid’ van digitaal erfgoed worden georganiseerd in samenwerking met de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid. De inschrijvingen hiervoor verlopen via de NCDD-agenda.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in de Week van het Digitaal Erfgoed op de WDE-website.
Meer info over workshop en inschrijvingen vind je hier.

Vlaanderen - Verbeelding werkt