Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Zelfevaluatietool Screenshot

PACKED vzw: zelfevaluatietool digitale maturiteit

De laatste update over de aangekondigde Zelfevaluatietool digitale maturiteit dateert van augustus 2018. Dat betekent echter niet dat we de afgelopen maanden hebben stilgezeten. PACKED vzw werkte in opdracht van minister Gatz en het Departement CJM én in samenspraak met de culturele sector een concept uit en begeleidde de technische ontwikkeling van de tool. Die ontwikkeling is vandaag in haar laatste fase aanbeland. De afgelopen weken vroegen we een vijftigtal personen uit de brede culturele sector om een eerste versie van de tool te testen. Hun laatste feedback wordt momenteel verwerkt. Het Departement CJM zal binnenkort bekendmaken wanneer en hoe zij de tool aan de culturele sector zullen voorstellen.

Met behulp van de Zelfevaluatietool digitale maturiteit kan een culturele organisatie zich een score tussen 0 en 100 toekennen op 47 stellingen in 5 categorieën. Zo krijgt ze er zicht op hoe digitaal matuur ze is.

Door je als organisatie te registreren krijg je maximaal relevante toelichting op maat van de deelsector waartoe je organisatie behoort. Je resultaat kun je gericht met dat van gelijkaardige organisaties vergelijken. 

Het concept van de tool, de stellingen en de weging ervan vormden het onderwerp van meerdere feedbackrondes. Momenteel vindt een derde en laatste feedbackronde plaats in de vorm van tests van de ontwikkelde tool.

Hou onze website in de gaten voor verdere updates!

Vlaanderen - Verbeelding werkt