Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Opstelling 5 25

Opstelling voor het capteren van 5,25 inch-diskettes. Foto: PACKED vzw.

PACKED vzw: workshop capteren inhoud van oude dragers (volzet)

03.12.18 vorming

Herinner je nog de computerdiskette? Heb je er nog liggen? PACKED vzw organiseert, in samenwerking met LIMA en het Algemeen-Nederlands Verbond, een gratis hands-on workshop waarbij je data van computerdiskettes en andere verouderde dragers leert halen. De workshop zal plaatsvinden in Brussel, en omvat zowel een theoretisch als een praktisch deel. In het theoretisch deel leer je waar je rekening mee moet houden bij het preserveren van (data op) obsolete dragers; in het praktische gedeelte gaan we met leesapparatuur en software aan de slag. Op het einde van de workshop zul je in staat zijn om de verschillende dragerformaten te herkennen, identieke digitale kopieën van de drager te maken en de kopie te analyseren en gebruiken.

We voorzien zelf testmateriaal, maar de deelnemers worden aangemoedigd om eigen materiaal mee te brengen. Voorlopig staat het overzetten van data op diskettes (3,5 en 5,25 inch), Iomega zipdisks en optische schijven (bv. cd-r, cd-rom of dvd) op het programma. Zijn er andere verouderde dragers waarvan je de data wil afhalen? Stuur dan een e-mail naar nastasia@packed.be, en we bekijken of we het kunnen opnemen in het programma.

De workshop sluit aan bij het project Resurrection Lab, dat iMAL en PACKED vzw momenteel realiseren met de steun van Innoviris, het Brusselse Instituut voor Onderzoek en Innovatie.

Waar?

Brussel, precieze locatie nog te bepalen.

Wanneer?

Maandag 3 december 2018, van 9u30 tot 16u.

Inschrijven?

De workshop is gratis, maar registratie is verplicht. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar nastasia@packed.be. Zowel kunstenaars als cultureel-erfgoedwerkers zijn welkom.

Deze workshop is volzet.

Vlaanderen - Verbeelding werkt