Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Scoremodel

PACKED vzw: score-a-thon in samenwerking met VIAA en NDE

06.12.18 vorming

Op donderdag 6 december 2018 organiseren PACKED vzw en Netwerk Digitaal Erfgoed in samenwerking met VIAA een workshop rond het Scoremodel Digitale Duurzaamheid. Het Scoremodel is een zelfevaluatietool waarmee je als collectiebeheerder kunt inschatten hoe veilig de digitale erfgoedobjecten in je collectie bewaard worden. De tool bezorgt je een score voor de verschillende aspecten die de duurzaamheid van je digitale collectie uitmaken: de degelijkheid van je bewaarstrategie, de geschiktheid van je tools en systemen, en de kennis die nodig is om digitale objecten te bewaren.

Tijdens de workshop leer je met behulp van het Scoremodel een plan van aanpak op te stellen om de duurzame bewaring van en toegang tot je digitale collectie te verbeteren. Aan de deelnemers wordt gevraagd om het Scoremodel op voorhand in te vullen. De workshop wordt vormgegeven op basis van de bekomen resultaten. De begeleiders zijn Robert Gillesse (IISG) en Bert Lemmens (PACKED vzw).

De workshop gaat door bij VIAA op donderdag 6 december 2018 van 14 tot 17u. Deelname is gratis en inschrijven kan tot 30 november. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@packed.be.

Locatie: VIAA, Kleindokkaai 9a, 9000 Gent.

Een routebeschrijving vind je hier.

Vlaanderen - Verbeelding werkt