Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Bundesarchiv Bild 183 J0724 1007 001 Camping An Der Ostsee

Camping An Der Ostsee

PACKED vzw: nazomers trainingskamp ‘open culturele content’

17.09.18 - 21.09.18 vorming

Naar aanleiding van de visienota ‘Een Vlaams cultuurbeleid in het digitale tijdperk’ organiseert PACKED vzw in september 2018 een vijfdaagse workshop over open culturele content. De visienota introduceert het basisprincipe dat digitale culturele content open, vindbaar, bereikbaar en bruikbaar moet zijn. Door de verwezenlijking van het basisprincipe kunnen de mogelijkheden van digitalisering maximaal worden benut. Een betere uitwisselbaarheid wordt mogelijk, waardoor gebruikers die content naargelang hun behoefte kunnen verrijken en combineren.

Maar hoe breng je als cultuurorganisatie het basisprincipe van open culturele content in de praktijk? Om dat samen te bekijken, organiseert PACKED vzw van 17 tot en met 21 september 2018 een intensieve workshop.

Voor wie? Collectiebeheerders en medewerkers verantwoordelijk voor de registratie, het beheer, de ontsluiting en het hergebruik van data en beelden van culturele instellingen die nieuwe tools willen leren gebruiken, en live de toepassing van de principes van Linked Open Data op de data van de eigen collecties willen zien.

Wat? In één week leren de deelnemers hoe ze hun data kunnen schonen en doorzoekbaar maken, voorzien van persistente identifiers, koppelen aan externe authorities en op verschillende bestaande platformen publiceren als Linked Open Data. De vraag "waarom je dit eigenlijk moet doen?" zal ook aan bod komen in presentaties van bestaande use cases uit het veld.

De deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Het zijn aaneensluitende workshops, dus het is de bedoeling dat de deelnemers alle dagen aanwezig zijn. Iedereen die interesse heeft, kan zich tot 31 mei inschrijven met een e-mail naar alina@packed.be.

Meer informatie over het volledige programma en de locatie volgt binnenkort.

Beeld: Klaus Franke, 1970 / CC-BY-SA 3.0 / Bundesarchiv, Bild 183-J0724-1007-001

Vlaanderen - Verbeelding werkt