Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
20140618 Tracksevent Fotos 102

TRACKS event, 18 juni 2014

PACKED vzw: actieplan 2018

PACKED vzw diende begin februari haar Actieplan 2018 in bij de Vlaamse overheid, en publiceerde dat ondertussen ook op haar website. Net als in vorige jaren, voorzien we in 2018 tijd voor ondersteuning, vorming, projecten, afstemming en overleg. PACKED vzw vervult een dienstverlenende rol naar organisaties uit zowel de cultureel- erfgoedsector als de kunstensector. We ondersteunen hen bij het aanmaken, ontsluiten, bewaren, delen, uitwisselen en herbruiken van digitale erfgoedbronnen.

In 2018 voorzien we specifiek aandacht voor aspecten die vermeld staan in de visienota 'Een Vlaams cultuurbeleid in het digitale tijdperk', bv. de visievorming rond het concept open data, de integratie van de provinciale erfgoedbanken en de ontwikkeling van de Vlaamse Datahub.

Er staan o.a. een twintigtal projecten in Vlaanderen, Brussel en Europa op het programma in samenwerking met uiteenlopende partners uit binnen- en buitenland, én een aantal vormingsinitiatieven. Ook zetten we onze denkoefening voort m.b.t. onze eigen expertise en onze positionering en samenwerking. Daarbij houden we zowel rekening met de beleidslijnen in de Conceptnota aan de Vlaamse Regering ‘Naar een duurzame cultureel-erfgoedwerking in Vlaanderen’ (maart 2016), de ‘Strategische Visienota Cultureel Erfgoed’ (maart 2017) als de visienota ‘Een Vlaams cultuurbeleid in het digitale tijdperk’ (december 2017).

Beeld: PACKED vzw, 2014 / CC-BY 4.0

Vlaanderen - Verbeelding werkt