Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Apotheek Alijn 2

Apotheek Alijn, Karel Cole [CC BY 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)]

PACKED: save-the-date Contactdag Vlaamse erfgoeddatabanken

11.06.19 event

Anderhalf jaar na de overdracht van de (vroegere provinciale) erfgoeddatabanken Erfgoedplus, Erfgoedinzicht en Donnet naar de Vlaamse Gemeenschap is het tijd voor een stand van zaken en een vooruitblik op de toekomst. In een dagvullend programma, samengesteld door het Departement Cultuur, Jeugd en Media in samenwerking met Delaware, FARO en VIAA/PACKED, wordt ingegaan op de werking van de Vlaamse erfgoeddatabanken en hun ondersteunende instrumenten. Het geheel wordt ruimer gekaderd binnen de context van digitale collectieregistratie als instrument voor collectiebeheer en als bron van erfgoedkennis.

Deze contactdag staat open voor alle partners en gebruikers van Erfgoedplus, Erfgoedinzicht en Donnet. Iedereen die rond de registratie, het beheer en de ontsluiting van cultureel erfgoed werkt in Vlaanderen is welkom. Op de afsluitende receptie kun je andere gepassioneerden uit de erfgoedsector ontmoeten en ervaringen uitwisselen. PACKED zal er het Invulboek Objecten (beschikbaar op CEST) en de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit voorstellen.

De Contactdag Vlaamse erfgoeddatabanken vindt plaats op 11 juni 2019 in Antwerpen, Zalen van de Zoo (Carnot Wing).

Markeer alvast deze datum in je agenda. Een officiële uitnodiging met een gedetailleerd programma en de mogelijkheid om in te schrijven, volgt later.

Praktisch:

Contactdag Vlaamse erfgoeddatabanken Erfgoedinzicht - Erfgoedplus - Donnet

11 juni 2019, 9.30 uur – 17.30 uur

Antwerpen, Zalen van de Zoo - Carnot Wing

Organisatie:

Departement Cultuur, Jeugd & Media, Team Cultuurgoederen, i.s.m. Delaware, FARO en VIAA/PACKED

Vlaanderen - Verbeelding werkt