Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Hack The Museum

PACKED: pitch open cultuurdata en jurylidmaatschap Apps for Ghent

07.03 - 16.03.19 event

De jaarlijkse hackathon van stad Gent is alweer aan zijn 9de jaargang toe! Zoals ieder jaar streven de organisatoren ook in 2019 naar co-creatie en samenwerking, en hopen ze de meest creatieve oplossingen/toepassingen te vinden die gebruik maken van Gentse open data. PACKED begeleidt sinds 2011 culturele instellingen bij het ontsluiten van hun collecties als open data, en moedigt ook het hergebruik van die data aan. Daarom zal PACKED-medewerker Sam Donvil op donderdag 7 maart 2019 enkele van de met onze medewerking gepubliceerde open cultuurdatasets pitchen. Ook zal hij tijdens de Apps for Ghent hackathon op zaterdag 16 maart 2019 in de jury zetelen.

"The art challenges the technology, and the technology inspires the art" zei John Lasseter (animator en schrijver bij Walt Disney) ooit.

Apps for Ghent focust zich dit jaar op de Gentse musea. Met de opening van het Industriemuseum en de terugkeer van het Huis van Alijn bevestigen de Gentse musea nog maar eens hun levendigheid. Dit wordt ook digitaal doorgetrokken, wat duidelijk zichtbaar is in hun publicatie van hun open data. Denk hierbij aan o.a. informatie over de collectie, tijdelijke tentoonstellingen, foto's, en evenementinformatie. 

7 maart: Datadive - Datanight at the museum

Om de deelnemers van de hackathon te prikkelen wordt er eerst een pitch-moment georganiseerd. Verwacht je aan boeiende talks van mensen 'met kennis van data' uit de museumsector, en kom als eerste te weten met welke data je aan de slag kunt tijdens de hackathon op 16 maart! 

De Datadive gaat door in het Industriemuseum op donderdagavond 7 maart, van 19u tot 21u. Inschrijven kun je via deze eventbrite. Meer info over het programma vind je hier. Wil je na de Datadive nog wat blijven napraten met ons en de andere aanwezigen, dan kan dit in het Museumcafé Bar Mitte! Wees welkom!

16 maart: Apps for Ghent hackathon

Apps For Ghent gaat dit jaar door op 16 maart 2019, in het STAM. Ze starten om 9u en het einde is voorzien rond 19u, waarna er een receptie is voorzien. Je kunt kiezen om te registreren als bezoeker of als deelnemer aan de hackathon. 

  • Als deelnemer registreer je je als hacker. Je krijg dan enkele uren de tijd om jouw idee/concept verder uit te werken tot een applicatie. Je kunt je als team registreren en zo alvast andere teamleden uitnodigen.
  • Of je registreert je als bezoeker en je komt kijken naar de resultaten van de coders, of je komt luisteren naar één van de boeiende talks doorheen de dag.

Deelname is, zoals ieder jaar, gratis maar inschrijven is verplicht. Registreren kan via deze eventbrite. 

Vlaanderen - Verbeelding werkt