Menu
NL
Backpacking Family With Children On Their Backs Crosses The Bridge At Marcy Dam New York In The Adirondack Forest    Nara  554506

Backpacking Family With Children On Their Backs ... (NARA 554506) (Publiek domein).

PACKED: bootcamp open culturele data (2de editie, 2019) (VOLZET!)

16.10.19 - 24.10.19 vorming

Na de succesvolle eerste editie van het Bootcamp open culturele data in september 2018, zijn we blij om te melden dat er in oktober 2019 een tweede editie komt! Wil je leren hoe je de principes van open culturele content in de praktijk kunt toepassen, nieuwe tools leren gebruiken om bijvoorbeeld je data op te schonen, datasets en beelden rond cultureel erfgoed effectief op beschikbare online platformen publiceren? Schrijf je dan in voor deze intensieve vijfdaagse workshop. Wij hebben er alvast heel veel zin in!

Voor wie? Collectiebeheerders en medewerkers verantwoordelijk voor de registratie, het beheer, de ontsluiting en het hergebruik van data en beelden van culturele instellingen die nieuwe tools willen leren gebruiken, en live de toepassing van de principes van Linked Open Data op de data van de eigen collecties willen zien.

Wat? In de loop van vijf dagen leren de deelnemers hoe ze hun data kunnen schonen en doorzoekbaar maken, voorzien van persistente identifiers, koppelen aan externe authorities en op verschillende bestaande platformen publiceren als Linked Open Data. We nodigen ook telkens externe sprekers om aan de hand van hun praktijkvoorbeeld een antwoord te geven op de vraag "waarom we dit eigenlijk moeten doen?".

Wanneer? De vijfdaagse workshop zal plaats vinden op 16, 17, 18 oktober en op 23 en 24 oktober 2019. De bedoeling is dat elke deelnemer op elk van de vijf dagen aanwezig is om deel te nemen aan de workshops.

Waar? VIAA, Kleindokkaai 9a, 9000 Gent

De deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Iedereen die interesse heeft, kan zich tot 15 juni 2019 inschrijven met een e-mail naar info@packed.be.

Meer informatie over het volledige programma volgt binnenkort.

Ben je benieuwd naar hoe de eerste editie van dit bootcamp in 2018 is verlopen? Dan kun je het verslag in het nieuwsitem op onze website lezen en beeldmateriaal op onze Twitter-pagina bekijken.

Bron beeld: Wikimedia Commons

Vlaanderen - Verbeelding werkt