Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
740X500Px File Folder

Werkgroep Privaatrechtelijk Archief: orde in je digitale documenten

15.05.18 - 08.06.18 vorming

De basisvorming 'Orde in je digitale documenten - mappenstructuur als middel tegen chaos' biedt je tips en tricks voor een betere digitale mappenstructuur. Er is niet alleen aandacht voor het maken van een goede ordening, maar ook voor het overschakelen naar een betere werking. Dezelfde vorming wordt op zes locaties georganiseerd; momenteel kan nog voor drie sessies ingeschreven worden.

Je leeft in een wereld van digitale documenten. De interessante documenten wil je bijhouden, maar zonder digitale mappen dreigt dat snel te verzanden in chaos. Je vindt verslagen of foto’s van je eigen activiteiten niet gemakkelijk terug. Zeker als je met meerdere personen je weg wil vinden in alle documenten van je organisatie, moet je werken met een logische structuur. Ooit wil je de documenten doorgeven aan iemand anders, maar dan niet alles door elkaar. Hoe zorg je ervoor dat je systeem duurzaam is? En waar moet je dan op letten?

Organisatoren

De initiatiefnemers van deze vorming zijn CAVA, AMSAB-ISG, ADVN, AMVB, AVG-Carhif, Archiefbank Vlaanderen, Heemkunde Vlaanderen, Vlaams Architectuurinstituut, Het Firmament, Resonant. Zij vormen samen de werkgroep Privaatrechtelijk Archief van de VVBAD.

Doelgroep

Dit is een cursus voor iedere organisatie of vereniging die documenten digitaal bewaart. Je verwerft een basiskennis voor een betere werking.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op de onderstaande data en locaties. Het gaat telkens om dezelfde vorming die op verschillende locaties worden georganiseerd. Tijdens de cursus ontvang je cursusmateriaal en een drankje.

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via https://goo.gl/forms/lxYY0R1fJJx7lQ0X2

Voor meer informatie kan je terecht bij Hendrik Vandeginste via hendrik.vandeginste@heemkunde-vlaanderen.be of 015 20 51 74

Data en locaties

  • Woensdag 18 april, 14u tot 16u: Cultuurcentrum Colibrant, Deensestraat 6, 2500 Lier
  • Woensdag 18 april, 19u tot 21u: Stadsarchief Leuven, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven
  • Donderdag 19 april, 14u tot 16u: VLC Noorderlicht, J. Vande Puttelaan 1, 8730 Blankenberge
  • Dinsdag 15 mei, 14u tot 16u: AMVB, Arduinkaai 28, 1000 Brussel
  • Donderdag 7 juni, 19u tot 21u: Stadsarchief Oudenaarde, Maagdendale 27, 9700 Oudenaarde
  • Vrijdag 8 juni, 19u tot 21u: Bruegelhuis, Markt 15, 3900 Peer

Beeld: Vincent Le Moign / CC BY-SA 4.0

Vlaanderen - Verbeelding werkt