Menu
NL
532Px Mh Zelfportret 2009

Zelfportret Michiel Hendryckx, 2009.

PACKED vzw: Michiel Hendryckx daagt uit om deel te nemen aan Wiki Loves Heritage

Wikipedia is een van de meest gebruikte websites ter wereld. De online encyclopedie valt niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. De informatie over ons erfgoed is helaas vaak onvolledig. Om daar iets aan te doen slaan de Vlaamse overheid, Wikimedia Belgium, PACKED vzw, FARO en Herita de handen in elkaar voor het project Wiki Loves Heritage, met o.a. een Wikipedia-fotowedstrijd die nog loopt tot 15 november 2018. Topfotograaf Michiel Hendryckx, zelf Wikipedia-adept van het eerste uur, geeft alvast het goeie voorbeeld en daagt Vlaanderen in een filmpje uit om massaal erfgoedfoto’s te maken. Op die manieren verhogen we de online aanwezigheid, zichtbaarheid en bruikbaarheid van erfgoed! 

Iedereen kan tot 15 november 2018 foto's te maken van erfgoed in Vlaanderen en die - onder een vrije licentie - opladen op Wikimedia Commons via https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Heritage_2018_in_Belgium/nl.

Een schilderij uit je favoriete museum, een processie bij jou in de buurt of een demonstratie van een ambacht, … Alle erfgoed komt in aanmerking, zowel onroerend als roerend erfgoed, zowel immaterieel als maritiem erfgoed.

De winnaars maken we eind 2018 bekend. Zij ontvangen een mooie erfgoedprijs! Meer uitleg over de fotowedstrijd, inclusief het reglement, vind je op http://www.europeeserfgoedjaar2018.be/wiki-loves-heritage-fotowedstrijd

Belangrijk om weten: door de foto’s op te laden onder een vrije licentie geef je expliciet toestemming om je werk te kopiëren, bewerken en te verspreiden. Dat leidt tot een grotere online aanwezigheid, zichtbaarheid en bruikbaarheid van erfgoed, op Wikipedia en daarbuiten. 

Meer info:

Brigitte Myle, coördinator Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed via erfgoedjaar@vlaanderen.be.


Beeld: Zelfportret Michiel Hendryckx, 2009, CC-BY-SA, via Wikimedia Commons.

Vlaanderen - Verbeelding werkt