Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Hildegard Von Bingen

Hildegard von Bingen, Dendermonde Codex

KU Leuven: lancering digitaal tentoonstellingsplatform EXPO

KU Leuven lanceerde onlangs EXPO, een meertalige interface waarop je zowel online tentoonstellingen vind die putten uit de rijke collecties van KU Leuven Bibliotheken als een galerij met bijzondere werken en een overzicht van digitaliseringsprojecten en –programma’s.

De interface werd samen met de tentoonstelling Hildegard van Bingen in de Lage Landen. De Dendermonde Codex gelanceerd. Die fysieke focustentoonstelling in de Maurits Sabbebibliotheek - KU Leuven Bibliotheken, toont van 30 mei tot 22 augustus 2018 de Dendermonde Codex van de 12de-eeuwse vooraanstaande componiste, dichteres, theologe, mystica en wonderdoenster Hildegard van Bingen (1098-1179). Dat 12de-eeuwse handschrift is bekend om zijn unieke en originele verzameling van teksten en liederen, waaronder de Symphonia Harmoniae Caelestium Revelationum.

Op EXPO vind je tegelijkertijd een online tentoonstelling over Hildegard van Bingen: Hildegard of Bingen in the Low Countries. Naast die tentoonstelling bevat het platform ook nog volgende andere online tentoonstellingen:

Foto: Hildegard von Bingen, Dendermonde Codex, Maurits Sabbebibliotheek - KU Leuven Bibliotheken

Vlaanderen - Verbeelding werkt