Menu
NL

EuropeanaSpace: publicaties en resultaten

update

Het Europees project EuropeanaSpace liep in januari 2017 ten einde. PACKED vzw was sinds februari 2014 partner in dat project en mede verantwoordelijk voor de uitvoering van werkpakket 3 Content Space: Rights management for creative exploitation of Europeana content en werkpakket 5 Innovation Space: Valorisation and exploitation in the Creative Industries. Alle belangrijke publicaties van het project EuropeanaSpace zijn nu in hun definitieve digitale vorm beschikbaar op de projectwebsite. In december 2016 verscheen ook de brochure IP and Europeana Space Pilots: Case Studies, waarvan gewezen PACKED-medewerker Barbara Dierickx één van de auteurs is. De gedrukte versie ervan is verkrijgbaar bij PACKED vzw.

Ook interessant om aan het eind van het project (terug) te lezen:

  • het Communication, Dissemination and Network Enlargement Report No 3 (D6.4): geeft een goed overzicht van de activiteit van het voorbije jaar;
  • het Sustainability Plan (D6.6): kijkt welke delen van het project het meest succesvol waren en dus verder kunnen worden uitgebouwd na afloop van de projecttermijn;
  • het drieluik Hackatons Report (D5.2), Monetisation Workshops (D5.3), Business Enterprise Report (D5.5) gaat over hoe de hackatons verliepen, en hoe daar pilootprojecten uit gekozen werden die vervolgens doorstoomden naar businessmodelling en commercialisering.

Deze en nog meer publicaties vind je onder deliverables op de EuropeanaSpace website.

Het team dat zich met intellectuele eigendomsrechten bezighield (waar onze ex-collega Barbara Dierickx tot mei 2016 deel van uitmaakte) maakte een pdf-versie van de IP module van de E-Space MOOC, die ook gepubliceerd werd in de Content Space en op de Education website.

Tenslotte brengt een blog verslag uit over het succes van de E-space MOOC.

Vlaanderen - Verbeelding werkt