Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Digital Preservation With Archivematica An Introduction 43 638

Vlaams-Nederlandse Archivematica-gebruikersgroep: eerste bijeenkomst

20.06.18 event

Op initiatief van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en het Netwerk Digitaal Erfgoed vindt op woensdag 20 juni 2018 de eerste bijeenkomst plaats van de Vlaams-Nederlandse Archivematica-gebruikersgroep. Archivematica is een opensourcesoftwarepakket voor preservering, dat ook wordt bestudeerd in het kader van het pilootproject 'Gedeelde infrastructuur voor de preservering van digitale tekstbestanden' dat PACKED vzw heeft opgestart met ADVN, Amsab-ISG, AMVB, Archiefbank Vlaanderen, AVG-Carhif, CAVA / VUB-archief, Letterenhuis en Architectuurarchief Vlaanderen.

Doel

De Vlaams-Nederlandse Archivematica-gebruikersgroep is opgericht in 2017 om gebruikers van en geïnteresseerden in Archivematica samen te brengen. De bijeenkomst biedt gebruikers de mogelijkheid om in de eigen taal ervaringen uit te wisselen in verband met het werken met Archivematica. De gebruikersgroep is laagdrempelig en informeel, en bedoeld voor iedereen die interesse heeft in Archivematica. Ook als je nog geen lid bent van de groep, ben je welkom op de bijeenkomst.


Datum

20 juni 2018, 13u tot 16u


Locatie

Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, Nederland


Wiki van de regionale Archivematica-gebruikersgroepen

https://wiki.archivematica.org/Community/Regional_User_Groups.

 

Vlaanderen - Verbeelding werkt