Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
720Px Data Visualization Of Street Trees

Datavisualisatie m.b.t. bomen in de straat. Foto: Intel Free Press [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]

University of Stirling: conferentie Digital Heritage in a World of Big Data

13.05 - 14.05.19 event

Deze conferentie aan de University of Stirling (UK) wil de discussie aanwakkeren over de ontologieën, epistemologieën en ethiek van cultureel-erfgoedonderzoek gebaseerd op big data. De organisatie is in handen van Chiara Bonacchi (University of Stirling), Rodney Harrison (UCL Institute of Archaeology), Daniel Pett (Fitzwilliam Museum, University of Cambridge), en de conferentie maakt deel uit van het project Ancient Identities in Modern Britain en het Heritage Priority Area Leadership Fellowship, beide ondersteund door de Arts and Humanities Research Council (AHRC).

Ondanks een groeiend debat over de kwaliteiten van big data en de manieren waarop het de kenniscreatie en paradigma's in de sociale wetenschappen zou kunnen veranderen, blijven meningen over deze thema's nogal gefragmenteerd en de bijdrage van cultureel-erfgoedexperts tot het gesprek is tot nu toe zeer beperkt.  

Het doel van de conferentie Digital Heritage in a World of Big Data is om mogelijke toepassingen van big data te bespreken om hedendaagse interventies over het verleden te bestuderen. Om dit te doen, zal er worden nagedacht over het empirisch werk dat tot nu toe over dit onderwerp is gebeurd, en zal het kritisch denken en de theorieontwikkeling vanaf de basis worden bevorderd.  

Samen zullen de sprekers en afgevaardigden de vele vormen van 'techniciteit' uitdiepen die achter digitaal erfgoedonderzoek schuilgaan, en zich bezighouden met de conceptuele implicaties van het toepassen van data science in en voor erfgoedstudies. Als onderdeel hiervan zal het erfgoed dat tijdens het uitvoeren van onderzoek wordt geproduceerd, worden bestudeerd - door het te verzamelen, wissen, bewerken, synthetiseren en opnieuw samenstellen.

Meer info vind je op de conferentiewebsite.

Vlaanderen - Verbeelding werkt