Path 2Combined Shapecheckclipboardfacebookgithubglue icongoogle-plusinstagramlinkedinGroupsearchselectslideshareFill 57Group 3Group 2twitteryoutube
Menu
NL
Schermafbeelding 2019 03 26 Om 10 45 33

Conferentie I-Media-Cities

27.03.19 event

Op 27 maart 2019 vindt in Cinematek een conferentie van het Europees project  I-Media-Cities plaats met als thema ‘access, research and reuse of audiovisual cultural heritage’.  I-Media-Cities heeft als doel een nieuw online platform te lanceren dat zowel researchers als het gewone publiek de kans zou geven historisch unieke films van negen Europese steden, waaronder Brussel, te bekijken. Gebruikers kunnen ook hun eigen informatie toevoegen aan deze content, er lijsten van maken en er zelfs virtuele tentoonstellingen mee maken. Het project loopt nog tot einde maart, waarna een officiële publieke lancering van het platform zal volgen.  

Musea en archieven in heel Europa hebben alsmaar grotere, unieke digitale collecties - ofwel gedigitaliseerd ofwel born digital - die van grote invloed kunnen zijn op veel onderzoeksgebieden, zowel in de sociale wetenschappen als in de geesteswetenschappen. Het digitale platform I-Media-Cities is opgezet om een efficiënte verbinding tot stand te brengen tussen deze instellingen en het wetenschappelijk onderzoeksveld, om een echte bidirectionele dialoog te stimuleren. Door te focussen op films en foto's die negen grote Europese steden in de 20e eeuw weergeven, benadrukt I-Media-Cities ook de groeiende onderzoeksinteresse in de relatie tussen het stedelijk landschap en het bewegende beeld. De conferentie wil daarom enkele van de meest interessante stemmen laten horen die momenteel onderzoek doen naar audiovisuele content en meer specifiek de stedelijke representaties in cultureel erfgoed films en foto's. Omdat het platform ook een aantal nieuw ontwikkelde machine learning-technologieën bevat, is een deel van het programma gewijd aan baanbrekend nieuw technologisch onderzoek op dat vlak en de impact die het kan hebben op zowel het gebied van onderzoek als archivering.

 Voor meer informatie, zie conferentiepagina en organisatiepagina. 

Vlaanderen - Verbeelding werkt