13 december 2017

PREFORMA: DPF Manager Workshop: inschrijven nog mogelijk

Op woensdag 13 december organiseren PACKED en de Koninklijke Bibliotheek van België, in samenwerking met de Universiteit van Girona, een workshop “Kwaliteitscontrole van TIFF-bestanden”. De workshop richt zich specifiek op digitale archivarissen die verantwoordelijk zijn voor de preservering van TIFF-bestanden.

24 november 2017

PREFORMA: veraPDF Workshop

Op vrijdag 24 november 2017 organiseren PACKED vzw en de Koninklijke Bibliotheek van België, in samenwerking met Open Preservation Foundation, een workshop “Kwaliteitscontrole van PDF-bestanden”. De workshop richt zich specifiek op digitale archivarissen die verantwoordelijk zijn voor de preservering van PDF-bestanden.

10 november 2017

PACKED vzw: presentatie op studiedag Belgian Refugees 14-18

In 2016-2017 werkte Amsab-ISG aan de realisatie van een virtuele tentoonstelling over Belgische vluchtelingen in Engeland tijdens WO I. Op 10 november 2017 wordt de tentoonstelling gelanceerd met een studiedag. Omdat PACKED vzw Amsab-ISG enkele keren adviseerde tijdens het creatieproces van de tentoonstelling, is PACKED-coördinator Rony Vissers uitgenodigd om op de studiedag in een presentatie dieper in te gaan op het gebruik van virtuele tentoonstellingen in de cultureel-erfgoedsector.

4 november 2017

PACKED vzw: PRESENTATIE OP WIKIMEDIA CONFERENTIE NEDERLAND

Zaterdag 4 november 2017 organiseert Wikimedia Nederland in Utrecht de tiende Wikimedia Conferentie Nederland. De conferentie bestaat uit de tracks ‘Facts matter’, ‘Community’ en ‘GLAMs’, die volledig gewijd is aan culturele en onderzoeksinstellingen en Wikimedia. Omdat PACKED vzw zowel het gebruik van Wikimediaplatformen voor cultureel erfgoed ondersteunt en stimuleert als een diverse waaier van projecten op dat gebied ontwikkelt, is PACKED-coördinator Rony Vissers uitgenodigd om er een presentatie te geven. Hij zal vertellen over de visie achter een aantal recente PACKED-projecten (zoals Wiki Loves Art, Linked Open Data publicatie met Wikidata en Documenteren van podiumkunsten uit Vlaanderen en Brussel op de Wikimediaplatformen), en de opgedane ervaringen delen.

tot 22 oktober 2017

VIAA: maak je eigen Beeldcapsule (oproep)

Met de Beeldcapsule zet het Vlaams Instituut voor Audiovisuele Archivering (VIAA) de schatten uit het audiovisueel archief van Vlaanderen online in de kijker en toont hun relevantie voor vandaag. Samen met content partners uit media, erfgoed en podiumkunsten, maar ook met het brede publiek, wil VIAA deze beelden koesteren, tot leven brengen en bewaren voor de toekomst. Tot en met 22 oktober kunnen Vlamingen uit meer dan 50 filmpjes hun favoriete archiefbeelden over vrije tijd selecteren voor hun Beeldcapsule. De vijf meest gekozen fragmenten krijgen een plaats in de ‘Beeldcapsule 2117’

met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be