2 december 2014

MOVIO training sessie (Workshop)

Ben je nog op zoek naar een gratis tool voor het maken van je digitale tentoonstellingen? PACKED vzw nodigt medewerkers van musea, bibliotheken, archieven en andere cultureel-erfgoedorganisaties uit voor een hands-on-training op 2 december in Brussel. Hierin zal stapsgewijs worden aangeleerd hoe je zelf zonder technische voorkennis dergelijke tentoonstellingen kan maken met de open source tool MOVIO. Deze training is onderdeel van het Europese AthenaPlus-project, waarin PACKED vzw bijdraagt aan de creatie van tools voor het hergebruik van digitaal erfgoedmateriaal.

Voor wie?

Iedereen die aan de slag wil gaan of kennis wil maken met MOVIO als tool voor het maken van digitale tentoonstellingen. Je werkt in een museum, bibliotheek, archief of andere cultureel-erfgoedorganisatie. Je kan materiaal putten uit de digitale collectie van je organisatie (bv. digitale beelden of andere media).

Inschrijven

Je kan deze training sessie gratis bijwonen, maar inschrijven is verplicht. Om voldoende tijd te laten voor interactie en vragen is de sessie beperkt tot 15 deelnemers. Bij grotere interesse kan een tweede sessie georganiseerd worden.

Inschrijven doe je door een e-mail te sturen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Praktisch

Dinsdag 2 december 2014 van 13u30 tot 16u30
Lokaal bij BELSPO - Federaal Wetenschapsbeleid
Louizalaan 231, B-1050 Brussel
Op de website van BELSPO vind je informatie m.b.t. bereikbaarheid.

Voorbereiding
  • Breng je eigen laptop mee!
  • We voorzien een paar MOVIO-installaties waarin de deelnemers meteen enkele functionaliteiten kunnen uitproberen.
  • Probeer na te denken over een mogelijk onderwerp of thema van een digitale tentoonstelling voor jouw organisatie, en breng indien mogelijk wat digitaal materiaal mee (beeld, tekst, …).

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be