7 mei 2015

Digitaal: kans of noodzaak? (Conferentie)

Op donderdag 7 mei 2015 organiseren PACKED vzw, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium een conferentie rond het inzetten van cultureel erfgoed in een toenemende digitale omgeving.

Tijdens een plenair voormiddaggedeelte werpen twee internationale keynotesprekers een blik op het conferentiethema – zowel vanuit theorie als praktijk. Na de middag worden drie parallelle tracks georganiseerd rond actuele digitaal-erfgoedonderwerpen: de ontwikkeling van applicaties in/door musea, het ter beschikking stellen van content voor onderwijs en de omgang met user generated content.

Dr. Mirjam Wenzel (Head of Media / Jewish Museum Berlijn) en Karin Nilsson (Head of Digital Department / Royal Armoury, Skokloster Castle & Hallwyl museum Zweden) zullen de ervaringen in omgaan met een digitale collectie delen vanuit hun eigen museumperspectief.

Na de middag vinden drie parallelsessies plaats:

  • Sessie 1: het gebruik van apps in de publiekspraktijk / Moderatie door Hildegarde Van Genechten (FARO)
  • Sessie 2: digitaal erfgoed & onderwijs / Moderatie door Simon Smessaert (Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media)
  • Sessie 3: user generated content: aanpak en tools / Moderatie door Eva Coudyzer (KMKG)

De conferentie zal doorgaan in het Jubelparkmuseum te Brussel en kan gratis bijgewoond worden. De gedetailleerde invulling van het programma en mogelijkheid tot inschrijven vind je via Eventbrite. Vragen? Contacteer .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Dit evenement kadert in de deelname van de organiserende instellingen aan het Europese AthenaPlus-project en wordt gerealiseerd in samenwerking met het Agentschap Kunsten en Erfgoed en het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2018 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be