Europeana: publieke consultatie (oproep)

De Europese Commissie heeft op 17 oktober 2017 een openbare raadpleging over Europeana gepubliceerd. De bevraging loopt tot 14 januari 2018. De openbare raadpleging staat open voor alle belanghebbenden, o.a. koepelorganisaties, ministeries, musea, burgers, contentgebruikers. De Europese Commissie zal de input uit de consultatie gebruiken voor de evaluatie van Europeana. Heb je als cultureel-erfgoedprofessional of -organisatie of als gebruiker ervaring met Europeana, neem dan zeker deel.

In de conclusies van de Raad van 31/5/2016 over de rol van Europeana voor de digitale toegang tot, de zichtbaarheid en het gebruik van Europees cultureel erfgoed, wordt ingegaan op de financiering, de governance, de kwaliteit van de beschikbare gegevens en de gebruiksvriendelijkheid van Europeana. De conclusies dienen tevens de rol van Europeana als cultureel en digitaal innovatieproject te versterken door de betrokkenheid en de inbreng van de lidstaten te vergroten en de financiering ervan te bestendigen.

Naar aanleiding van deze conclusies is de Europese Commissie, DG CNECT, begonnen met een evaluatie van Europeana. De bevraging zal worden verwerkt door het departement Communicatienetwerken, inhoud en technologie (beleidsterrein 'Digital society') en de resultaten zullen worden gepubliceerd op deze website.
Alle organisaties en burgers met een persoonlijk of beroepsmatig belang in digitaal cultureel erfgoed, en in Europeana in het bijzonder, wordt verzocht hun mening, ervaring en verwachtingen in verband met Europeana en de verschillende aspecten van het platform te delen.

De online-vragenlijst kan via EUSurvey in een van de 24 officiële EU-talen naar keuze worden ingevuld.

Naar de vragenlijst (NL)
Naar de vragenlijst (ENG)

Contact: Directoraat-generaal Communicatienetwerken, inhoud en technologie.
E-mail : .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be