30 oktober 2010 - 11 december 2010

argos – Open Archive #2 (Festival)

In het huidige digitale tijdperk zijn archieven constant in beweging. Technologische ontwikkelingen en sociale media liggen aan de basis van een nieuw, dynamisch contact met het verleden en de herinnering. Gedurende zes weken brengt argos ontwikkelingen en trends in het veld van beeld en mediacultuur in kaart. Het argos-archief wordt hierbij gebruikt als vertrekpunt.

Nu meer dan ooit kan het verleden gezien worden als een ruimte van mogelijkheden, als een plek die een constructieve bijdrage kan leveren aan een archeologie van het heden. Het is om deze reden dat het tweede Open Archive festival – het eerst vond plaats in 2007 – herhaaldelijk de argos-collectie in het centrum van haar programma plaatst. Open Archive #2 omvat een dag- en avondprogramma. Zo zijn er een reeks voorstellingen van de nieuwe aanwinsten in de argos-collectie, artist talks, lezingen door curators en museumdirecteurs, paneldiscussies met internationale sprekers, concerten en performances. argos toont ook een tentoonstelling die werd samengesteld door Brent Klinkum. Het volledige programma vindt u via de website van argos.


In het kader van het Open Archive #2 festival vindt er op donderdag 4 november een gesprek plaats tussen Frank Theys (kunstenaar), Emanuel Lorrain & Rony Vissers (PACKED vzw) en Christine Lambrechts (M HKA) rond het werk Oratorium voor geprepareerde video player en acht monitoren (Frank Theys, 1989, collectie M HKA). Tijdens dit gesprek zullen zij ingaan op de vraag wat er moet gebeuren om deze uitzonderlijke installatie veilig te stellen nu de weergave- en afspeelapparatuurtechnologie die het werk gebruikt, obsoleet wordt. Oratorium voor geprepareerde video player en acht monitoren was één van de case studies in het eerste deel van het onderzoeksproject naar het behoud van afspeel- en weergaveapparatuur voor audiovisuele kunst (een samenwerking van PACKED vzw met het Nederlands Instituut voor Mediakunst (Amsterdam), M HKA en S.M.A.K.). De installatie is te bezichtigen tijdens het Open Archive #2 festival bij argos (Brussel) van 5 november 2010 tot 11 december 2010.

  • Terug naar overzicht
met de steun van de vlaamse overheid

Copyright © 2017 PACKED / Legaal / Privacy / Sitemap
Webdesign by thisconnect.be / pixelman.be